Ena stunden är det vårvarmt och solen skiner och nästa morgon vaknar man till ett mindre snöoväder. Efter ljusa kvällar, blåsippor och tussilago, fågelkvitter och den där känslan av att man har allt framför sig, allt börjar om på nytt
Stek kantarellerna i smör och smaka av med salt och peppar. Gör pajdegen genom att arbeta samman vetemjöl, salt och smör, tillsätt vatten och arbeta samman till en fast deg
Nu räckte det till både en svampbruschetta och en västerbottenpaj med kantareller. Stella följde med mormor ut i skogen och den här korgen med kantareller kom hon hem med
) Nog ordat om mathållning, maggar och etiketter, över till huvudrollsinnehavaren av dagens köksinläggning som alltså är den ack så berömda Västerbottenpajen
½ liter kantareller. Blanda alla ingredienserna till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen
Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé ochkantareller. Salt och sv. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
Riv osten och blanda ner i mjölkblandningen. Salta och peppra. salt och peppar. Så här gör du 15 minuter Rulla ut smördegen och skär ut fyrkanter. Vispa 1 ägg och pensla smördegen
Blanda ner de smörstekta kantarellernaoch ruccolan och bred ut smeten på degen. Blanda ihop ägg och grädde, blanda ner västerbottenosten, lite salt och några nypor peppar
Den här goda västerbottenpajen åt vi till kräftorna i söndags och den gjorde stor succé och det var riktigt gott med kantareller i pajen, annars kan det blir lite väl mycket bara ostsmak för mig
I pajen hade jag bara i stekt rödlök, bacon ochkantareller. Kan meddela att den blev super god och man kunde äta den med gott samvete då jag hade gjort min egna nyttiga pajdeg
Hetta upp en stekpanna och lägg i kantarellerna. Man fullkomligen överfalls av recept med svamp, frukt, bär, rotfrukter och annat som skördas den här tiden på året så jag är väl inte sämre än att jag kan komma med ett bidrag jag också
Klä en pajform med tinad smördeg, pricka botten och kanter med en gaffel. Skiva baconet och fräs det i en stekpanna, häll av fettet och lägg baconet åt sidan en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.