Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé och kantareller. Salt och sv. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
Och dessutom fick kan sin drömtårta, han har önskat sig en Bilxten Mc Queen-tårta och det fick han. Efter allt firande var vi egentligen inte speciellt hungringa, men lite kan man ju alltid äta och dessutom behövde vi matlådor tills imorgon
Dela smöret i bitar och lägg det tillsammans med mjölet i en skål. Tillsätt kvarg, fond och salt. Arbeta snabbt ihop degen och tryck ut den i en pajform
Man fullkomligen överfalls av recept med svamp, frukt, bär, rotfrukter och annat som skördas den här tiden på året så jag är väl inte sämre än att jag kan komma med ett bidrag jag också
Klä en pajform med tinad smördeg, pricka botten och kanter med en gaffel. Skiva baconet och fräs det i en stekpanna, häll av fettet och lägg baconet åt sidan en stund
Ostrester i kylskåpet, rester av förvälld ramslök och lite späd, färsk sparris. Blanda ingredienserna till pajdegen i en matberedare och kör ihop till en smidig deg
Ingredienser Portioner. 4 2 förp kikärter (à 390 g) 150 g vitost i bit (20%) 200 g färsk spenat 250 g pajdeg 6 ägg Att ha hemma 1 msk olja 4 dl mjölk 1/2 tsk salt 2 krm peppar Lägg till i inköpslistan
se har de från och med junimånad en funktion som heter månadens blogg. I mitt bidrag har jag gjort en vanlig ostpaj, men tillsatt några av mina favoritsmaker
Fläskfilé från Lillehems utegrisar ( ) som försiktigt steks och sedan ugnsbakas. Sås med färska kantareller som fullständigt smälter i munnen och potatis till det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.