9 frallor
och en kanin):Mixa 4 dl kokta kikärter med 2 dl av vattnet
2½ dl
vatten. Värm degvätskan i en kastrull till ca 35 grader Smula 1 paket á 50 g färsk jäst i
2 tsk
salt, ½ dl rapsolja, 1 msk ljus sirap, ca 5 dl grahamsmjöl och 4 dl siktat dinkelmjöl. Arbeta in ytterligare ca 3 dl siktat dinkelmjöl efter hand. Arbeta degen med hjälp av elvisp med degkrokar tills den släpper från bunkens kanter. Låt degen jäsa
Av det somblev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Jag hade gjort en Fiskgryta, Frida hade köpt med sig ett förbaskat gott vin och Ida hade gjort en dessert som var så grymt god som jag ska försöka mig på att kopiera någon dag
Förra årets som torkade på ett myggfönster framför en värmepump har en helt annan färg och storlek. Hade nog lite för hög värme när jag påbörjade torkningen av trattkantarellerna i varmluftsugnen
Nu kokar jag en ketchup som är något heeelt annat än den köpta sörjan i plastflaska. Förmiddagen som även betydde att brunchsällskapet förvandlades till ett gäng glädjegalna och skrikande tokar för det fantastiska OS-guldet som de duktiga längdtjejerna skidade hem
Det var nog inte bara kryddningen som gjorde att de blev extra bra i dag. Köttbullarna vi åt i dag var enligt vårt vanliga recept som jag oftast använder ändå berömde Leif dem jättemycket och tyckte att de var ovanligt goda
Det här receptet är taget från Matmagasinet nr 8-9 2012, men min yoghurtpannacotta på bilden ovan stelnade inte tillräckligt, utan blev mer som en krämig och underbar dessertyoghurt
Igår kände jag mig som skräddaren som först skulle sy ett par byxor som sen blev en skjorta som sen blev ett par handskar som sen blev en mössa som till sist blev ingenting
Efter den välförtjänta och mättande måltiden ute i det fria och väl hemkommen slår ödets nyck emot mig med all sin kraft, som för att bevisa sin styrka i att vara skogens kung och inte rädd för något trotsar en ung älgtjur alla sina sinnens förstånd och smaskar i sig några björkskott intill vår gårdsinfart
Jag försökte mig på att göra något mellanting. ***Text och bild av Miss Meister om inget annat anges. Blev inte så bra för det vart väldigt torrt och smakade mest som pepparkakor och har inte bakat vörtbröd sedan dess
Idag blev det en variant som inte fick koka så länge, därav lite vätska (eftersom det inte kommer hinna koka bort) då jag kom hem från skolan kl 15 och ska springa iväg till jobbet klockan 18
Och som med en stor del av den traditionella franska matkulturen skiftar rätter och bakverk i utförande beroende på region, finns även briochen i en mängd olika varianter
Under tiden som vin och fond stod och blev mer och mer fulländat påbörjades potatisen. Detta blev verkligen gott och är något jag äter till och från när jag behöver något snabbt på jobbet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.