Kanin ala Pantelleria (Coniglio ai capperi)
Aqua vitae - livets vatten
Aqua vitae - livets vatten
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kanin (cirka 1-1,3 kg), uppskuren i lagom stora bitar (vi bad att få den styckad)
  • 60 gram smör (vi bytte ut detta mot ankfett – tack @Anna
  • Torndahl)
  • 2 matskedar olivolja
  • ½ tesked mjöl
  • 2,4 dl rött vin (Pinot Noir)
  • 5 dl buljong (man skriver inte vilken, jag har valt kalvbuljong)
  • 40 gram torkad karljohansvamp (vi körde en combo av karljohan och svart trumpetsvamp)
  • 50 gram kapris (helst från Pantelleria)
  • 2 ansjovisfiléer i olja (hittade inga i olja så det fick bli i lag)
  • 1 kruka örter för garnering, till exempel rosmarin, persilja och salvia (vi kör med färsk rosmarin & lite torkad perislja)
  • 1 vitlöksklyfta salt och peppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.