Ingredienser4 port1 ½ gelatinblad1 vaniljstång1 ½ dl vispgrädde¾ dl strösocker3 dl gräddfil2 tsk malen kanel1 ½ dl lingon1 dl strösockerGör så härLåt gelatinet ligga i kallt vatten 5 min
För några år sen gjorde jag kanelpannacotta till nyår. Jag minns smaken än. Mild kanelsmak ihop med den gräddiga smaken och konsistensen av själva pannacottagrunden
För ett par år sen gjorde jag kanelpannacotta till nyår, och den måste jag göra om snart. Morsan skickade mig en länk via facebook för ett par dagar sen
Kanelpannacotta med snabbfrästa äpplen4 små portioner)1 gelatinblad3 dl vispgrädde2-3 msk strösocker1 vaniljstång (urskrapad)Kanel enligt smak, 1 tsk kanske
Förutom 2 olika sorters cake pops så fanns vaniljmousse, kanelpannacotta, ris a la malta med saftsås, kladdkaka med amarettogrädde och praliner och annat julgodis
Pannacotta är ju en av de smidigaste och godaste desserterna man kan tänka sig. Gör man den dessutom med gelésocker multi går det ju ännu snabbare, får då behöver man inte använda gelatin
Förra nyår gjorde jag bland annat en fantastiskt god kanelpannacotta 100-150 g philadelphiaost. En av de vanligaste rätterna att äta på fredagar är tacos
Man kan kombinera det här hur man vill jag hade en kanelpannacotta till och färska hallon. Många har mailat och tjatat så nu gör fredagsdesserten tillfällig comeback  och det på en måndag Äppelmousse ca 6 potioner Äppelpuré eller äppeljuice  125 gr Äggvita 60 gr Socker 120 gr Vatten 20 gr Gelantinblad 2,5 st Grädde 200 gr Börja med att blötlägga gelantinbladen i kallt vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.