KanelmazarinKanelmazarin – äppelkaka bröad med ströbröd och kanel med äppelklyftor i botten under ett täcke av mandelsmet bestående av sötmandel, bittermandel, mycket smör, socker, ägg, en skvätt mjölk samt smaksatt med vanilj slutligen pudrad med kanel matorama
Helgens äventyr!Kanelmazarin äppelkakaSmör att smörja formen med1 msk Ströbröd1 tsk kanel3 ganska stora äpplen1 dl sötmandel5 bittermandlar eller 1/2 tsk bittermandelolja200 gram smör2 1/2 dl socker1 ägg3 dl vetemjöl1/2 tsk bakpulver1 msk vaniljsocker1 1/2 dl mjölkSätt ugnen på 175 grader Kastrullresan
Kanelmazarin med äpplen Sätt ugnen på 175 grader. Smöra rikligt i botten av en form, cirka 24 centimeter i diameter, med löstagbar kant Ica kuriren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.