Kanelkanderade mandlar med kakaonibs och torkade dadlar
www.kungmarkatta.se
www.kungmarkatta.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g Kung Markatta Sötmandlar 1 stor äggvita 1 msk vatten 5 msk (3/4 dl) Kung Markatta Kokossocker 2-3 tsk kanel 1/2-1/3 tsk salt 4-5 st Kung Markatta Dadlar, hackade i bitar 1/2 dl Kung Markatta KakaonibsVärm ugnen till 150 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Vispa upp äggvita och vatten i någon minut så du får ett vitt, luftigt ”fluff” och vänd försiktigt ner mandlarna. Tillsätt kokossocker, kanel och salt och rör väl så att alla nötter är ordentligt täckta. Vänd ner nötterna på den förberedda plåten och sprid ut dem någorlunda; att de ligger tight gör inget men se till att det inte är ”högar” av nötter utan ett jämnt lager. Grädda i ca 10-15 minuter, rör runt nötterna så gott det går, och grädda i ytterligare 10-15 minuter. Håll koll så de inte bränns, och om du tar ut dem och tycker att de känns ”mjuka” är ingen fara – kanelkanderingen stelnar när de svalnar.  Låt nötterna svalna helt, minst två timmar men gärna över natten för bästa ”crunch”. När de väl svalnat, blanda med hackade dadlar och kakaonibs och fördela i 8 st portionspåsar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.