200 g
Kung Markatta Sötmandlar 1 stor äggvita 1 msk vatten 5 msk (3/4 dl) Kung Markatta Kokossocker 2-3 tsk kanel 1/2-1/3 tsk salt 4-5 st Kung Markatta Dadlar, hackade i bitar 1/2 dl Kung Markatta KakaonibsVärm ugnen till 150 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Vispa upp äggvita och vatten i någon minut så du får ett vitt, luftigt ”fluff” och vänd försiktigt ner mandlarna. Tillsätt kokossocker, kanel och salt och rör väl så att alla nötter är ordentligt täckta. Vänd ner nötterna på den förberedda plåten och sprid ut dem någorlunda; att de ligger tight gör inget men se till att det inte är ”högar” av nötter utan ett jämnt lager. Grädda i ca 10-15 minuter, rör runt nötterna så gott det går, och grädda i ytterligare 10-15 minuter. Håll koll så de inte bränns, och om du tar ut dem och tycker att de känns ”mjuka” är ingen fara – kanelkanderingen stelnar när de svalnar. Låt nötterna svalna helt, minst två timmar men gärna över natten för bästa ”crunch”. När de väl svalnat, blanda med hackade dadlar och kakaonibs och fördela i 8 st portionspåsar.
Rosta mandlarna i en torr inte alltför het panna. Snitta dadlarna på längden och kärna ur dem. 16 dadlar. 116 skållade rostade mandlar. 16 dadlar 16 skållade rostade mandlar 8 skivor baconSätt ugnen på 225 garder. Baka i 225° varm ugn i ca 10 minuter tills baconet är knaprigt och servera på fat eller liten snapasgaffel
Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl. ½ dl olja - kokosolja blev det den här gången, men det går bra med raps, hampa, avocado- eller mandelolja
ca 25 st 2 dl sötmandel 100 g urkärnade färska dadlar 2 msk agavesirap 2 msk kokosolja 3 msk kakao 1/2 tsk pepparkakskryddor 1 krm salt ca 2 dl rostade mandelspån Lägg till i inköpslistan
medmandlarna, hälften av dadlarnaoch all vätska och tillsätt resten av ingredienserna eftersom. Ett gäng vänner samlades, åt pannkakslunch tillsammans, välkomnade våren och utbytte presenter till en anonym mottagare, typ som julklappsspelet fast på våren
Och det bästa med att jobba hemifrån som jag nu gör är att jag har tid att slänga ihop ett bröd och låta det gå klart i ugnen medan jag sitter och fixar vid datorn
kakaonibs, råtorkade kokosflagor, färska blåbär. Kokos väcker också ljuva barndomsminnen, så det pytsade jag också i min smoothiebowl, både i form av kokosvatten, kokosolja och råa torkade kokosflagor
Jag använde dyra, stora medjool-dadlar denna gång, men det går säkert lika bra med "billiga" i ask. Originalreceptet kommer från Coops medlemstidning "Mersmak", men jag har som vanligt ändrat lite i det
Toppa medkakaonibsoch ställ in plåt och galler i kylen. Man kan skippa kakaonibs om man inte har det hemma eller hittar i butiken, men det blir supergott med lite extra crunch
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, ochmed lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.