Inlägget innehåller reklam för min bakbok Kanelbullesockerkaka med frosting från min senaste bok ”Baka i långpanna deluxe”.
Foto: Helen Pe I min senaste bok Baka i långpanna deluxe så får ni ta del av hela 49 recept på ljuvligt goda bakverk som alla bakas i långpanna. Bland annat denna favvo! Kanelbullesockerkaka med himmelsk frosting på. Den är så god att jag knappt vet vad jag ska säga. Ni borde verkligen prova! Och idag tänkte jag vara så snäll att jag ger er receptet direkt i bloggen här, kul va? ? Köp min bok här!
1
Fyllning:
2 dl
brunt farinsocker
0,5 dl
malen kanel
1 msk
malen kardemumma
1
Frosting:
100 g
smör, rumsvarmt
220 g
färskost
1,5 dl
vispgrädde
1 msk
vaniljsocker
3 dl
florsocker Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) med bakplåtspapper. Fyllning:
Förbered fyllningen genom att blanda samtliga ingredienser i en skål. Ställ åt sidan så länge. Sockerkakan
Börja med att smälta smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt med elvisp i 5 minuter. Vänd sedan ner filmjölk och smält smör. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ihop till en klumpfri smet. Fördela hälften av smeten i långpannan och strö sedan över fyllningen. Stryk sedan över resterande smet. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Frosting
Vispa smör, färskost, grädde och vaniljsocker till ett fluff. Tillsätt därefter florsocker lite i taget under vispning och vispa till en fluffig frosting. Bred frostingen på den avsvalnade kakan. Pudra eventuellt lite kanel över före servering. Hoppas att det ska smaka! ♥
Vispaäggvitantill ett fast skum med en elvisp eller i en köksassistent. Toppa med färska bär. Lägg upp den bakade marängen på ett serveringsfat och bred sedan på lemon curd
Vispaäggvitantill ett fast skum med en elvisp eller i en köksassistent. Toppa med färska bär. Lägg upp den bakade marängen på ett serveringsfat och bred sedan på lemon curd
I helgen som var bakade jag en cheesecake med två fyllningar, en bärfyllning och en med smaka av citron, som jag kan rekommendera, både god och lätta att baka
Bakardu/ni mycket med andra mjölsorter och vad är isåfall er favorit. Igår köpte jag LinnéaSeidels bok som ges ut i samarbete med Aftonbladet och Tasteline
När det vankas kalas är det väldigtsmidigt att bakailångpanna. Både praktiskt och enkelt. Planerar du att bakatill Påsk och bjuda på fika kan jag rekommendera att baka en Tuppkaka ilångpanna
Börja med vetemjölet och ta det grova mjölet sist. Avsluta med grynen. Degen kan man variera på alla möjliga sätt – här är ett recept som ger ett saftigt och gott bröd som passar även den som villvillundvika mjölkprodukter
Toscakaka ilångpanna 6 ägg6 dl socker7,5 dl vetemjöl3 tsk bakpulver150 g smält smör1,5 dl mjölk Gör så härVispa ägg och socker vitt och pösigtTillsätt de torra ingrediensernaväxelvismed mjölk och smörGrädda ilångpannai 175 grader i ca 15 min (känn medsticka om kakan är färdig) Under tiden kakan gräddas görs enToscasmet 200 g smör2 dl socker5 msk vetemjöl5 msk mjölk4 dl mandelflarn el skållad och hackad sötmandel Gör så här Blanda alla ingrediensertill smeten i en kastrullVärm på svag värme tills allt löst sigBred smeten på den varma kakan och grädda iytterligare ca 10 minuter, tills den fått fin färg Toscakaka ilångpanna 6 ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.