Kanelbullesockerkaka i långpanna - Frida Skattbergs recept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 16 ägg
  • 14 dl strösocker
  • 12,5 dl filmjölk
  • 16 dl vetemjöl
  • 13 tsk bakpulver
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 1 ca 1 krm salt
  • 12 dl brunt farinsocker
  • 10,5 dl malen kanel
  • 11 msk malen kardemumma
  • 1100 g smör, rumsvarmt
  • 1220 g färskost
  • 11,5 dl vispgrädde
  • 11 msk vaniljsocker
  • 13 dl florsocker
  • 1 Sockerkaka200 g smör 6 ägg 4 dl strösocker 2,5 dl filmjölk 6 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker ca 1 krm salt
  • 1 Fyllning2 dl brunt farinsocker 0,5 dl malen kanel 1 msk malen kardemumma
  • 1 Frosting100 g smör, rumsvarmt 220 g färskost 1,5 dl vispgrädde 1 msk vaniljsocker 3 dl florsockerSätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) med bakplåtspapper. Fyllning
  • Förbered fyllningen genom att blanda samtliga ingredienser i en skål. Ställ åt sidan så länge. Sockerkakan
  • Börja med att smälta smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt med elvisp i 5 minuter. Vänd sedan ner filmjölk och smält smör. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ihop till en klumpfri smet. Fördela hälften av smeten i långpannan och strö sedan över fyllningen. Stryk sedan över resterande smet. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Frosting
  • Vispa smör, färskost, grädde och vaniljsocker till ett fluff. Tillsätt därefter florsocker lite i taget under vispning och vispa till en fluffig frosting. Bred frostingen på den avsvalnade kakan. Pudra eventuellt lite kanel över före servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.