Kanelbullesockerkaka
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 16 ägg
  • 14 dl strösocker
  • 12 1/2 dl filmjölk
  • 16 dl vetemjöl
  • 13 tsk bakpulver
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 11 nypa salt
  • 12 dl brun farin strö
  • 11/2 dl mald kanel
  • 11 msk mortlad kardemumma
  • 1100 g rumsvarmt smör
  • 1220 g färskost
  • 11 1/2 dl vispgrädde
  • 11 msk vaniljsocker
  • 13 dl florsockerFörbered fyllningen genom att blanda samtliga ingredienser i en skål. Ställ åt sidan så länge.
  • 1 Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) med bakplåtspapper.
  • 1 Gör sockerkakssmeten. Smält smöret och ställ åt sidan.
  • 1 Vispa ägg och socker ljust och fluffigt med elvisp i 5 minuter. Vänd sedan ner filmjölk och smält smör. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ihop till en klumpfri smet.
  • 1 Fördela hälften av smeten i långpannan och strö sedan över fyllningen. Stryk sedan över resterande smet.
  • 1 Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
  • 1 Gör frostingen. Vispa smör, färskost, grädde och vaniljsocker till ett fluff. Tillsätt därefter florsocker lite i taget under vispning och vispa till en fluffig frosting.
  • 1 Bred frostingen på den avsvalnade kakan. Pudra eventuellt lite kanel över före servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.