13 dl
florsockerFörbered fyllningen genom att blanda samtliga ingredienser i en skål. Ställ åt sidan så länge.
1 Sätt
ugnen på 175 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) med bakplåtspapper.
1 Gör
sockerkakssmeten. Smält smöret och ställ åt sidan.
1 Vispa
ägg och socker ljust och fluffigt med elvisp i 5 minuter. Vänd sedan ner filmjölk och smält smör. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ihop till en klumpfri smet.
1 Fördela
hälften av smeten i långpannan och strö sedan över fyllningen. Stryk sedan över resterande smet.
1 Grädda
kakan mitt i ugnen i 35–40 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
1 Gör
frostingen. Vispa smör, färskost, grädde och vaniljsocker till ett fluff. Tillsätt därefter florsocker lite i taget under vispning och vispa till en fluffig frosting.
1 Bred
frostingen på den avsvalnade kakan. Pudra eventuellt lite kanel över före servering.
kanelbullesockerkaka 1-2 ägg 1,5 dl socker. Kanelbullesockerkaka. 4 oktober 2016 @ 14. 32. Kanelbullensdag, sugen på en god saftig kanelbulle till eftermiddagskaffet men orkar inte göra bullar
Häromkvällen gjorde jag en kanelbullesockerkaka som jag ska bjuda grannarna på ikväll när de kommer. Här hemma fortsätter projekt omgörning av tv-rummet på övervåningen, fast det stannade av lite i går
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.