Ingredienser Portioner. 12 bitar 100 g smör 1/2 g saffran 100 g vit choklad 2 ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g) smör till formen Till servering hallon eller rårörda lingon eller citronkräm (se tips) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5
Kladdig, kanelsmakande och absolut jättegod. 150 g smör 2 ½ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 msk kanel ½ krm salt 2 ½ dl vetemjöl 2 ägg pärlsocker att strö på Smält smöret i en kastrull och rör i övriga ingredienser
Kladdkaka med kanelbullesmak. Jag utgick från mitt recept på kladdkaka utan choklad, som är perfekt för tillfällen när man vill experimentera med nya smaker, och lade till kanel och lite pärlsocker och hackade nötter som garnityr
Dra ut lite till med en kniv om du önskar. 1Blanda samtliga ingredienser i en skål och rör om med en visp. 1Klä en ringform med bakplåtspapper (23 cm, om formen är större beräkna något kortare gräddningstid). 1Smält smöret till fyllningen och blanda det med kanel, socker och vaniljsocker. 1Ta ut kanelbullekladdkakan och servera den med lättvispad grädde
Känn med en sticka hur kladdig du vill ha kakan. Kärt barn har många namn heter det, men det vanligaste är nog Kanelbullekladdkaka, men jag har även hört kanelkladdkaka
Den här smaskiga kanelbullekladdkakan hade jag med mig till fikat på jobbet i onsdags. Jag hade lagt en lapp på köksbänken med en påminnelse om att jag skulle fota kakan innan jag packade ner den och for iväg till min arbetsplats, men den lappen glömde jag naturligtvis bort att läsa när det var dags för avfärd
Det är ju ändå lite speciellt med Kanelbullens dag, så jag kände att jag måste ju göra något och helst något som går väldigt fort eftersom jag inte hade mycket tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.