Ostchips är riktigt bra när man bestämt sig för att prova LCHF eller strama till sin LCHF, men vet att man kommer att behöva lite krispiga snacks ibland
Nämligen mina kanelbullarutanjäst. Degen ska bli mjuk och smidig utan att vara torr. Men om du nu inte har tiden och ändå är vansinnigt sugen på bullar så kan du testa det här receptet
Rör rumsvarmt margarin och socker poröst. Ställ dessa på en plåt. Åsa Engman, bilden är lånad från Dagens muffins Normalstora formar 150 g margarin eller smör 1½ dl socker 2 ägg 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 50-100 g hackad blockchoklad Sätt på ugnen, 200°C
men där får eventuella gäster som läser här allt vänta och se. Ställ ut ca 20 småbrödsformar på en plåt, det är de som är mindre än en muffinsform men större än en knäckform. Forma till ca 20 bollar och lägg dem i formarna. Grädda dem gyllene ca 12-14 minuter
Tillsätt jästen, creme fraiche, sirap, sukrin, äggula, saffran, salt och till sist mjölblandningen. LussebullarIngredienser Bulle150 g smör1 dl vispgrädde4 dl vatten1 g saffran50 g jäst1 dl creme fraiche2 msk sukrinNågra korn stevia1 äggula½ tsk salt10-14 dl Elins mjölblandning2 msk sirapFyllning100 g smör3 msk socker2 msk sukrinnågra korn stevia1 ½ tsk kanel2 tsk kardemumma8 st sötmandlarGör så härSmält smöret i en kastrull. Baka ut degen till ca 40 bullar. Låt jäsa ca 30 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg, som är rumstemspererat och grädda i 150 grader i mitten av ugnen i ca 25 min. 50 g jäst
Förvara i burk med tätslutande lock. Gör gaffelmönster på, kakorna om du tycker att det är snyggt. När de svalnar blir de fasta och fina i konsistensen
Nyp ihop bullen ordentligt utan att krämen rinner ut. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget
Fyllningen består av en köttfärsfyllning med spiskummin som smakar lite som tacofärs. Russinen bryter av det salta och lite starka och oliverna bryter också av med lite saltsyrlighet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.