Jag gör olika men om det ska gå fort kavlar jag ut hela degen till en rektangel som är mer än dubbelt så lång som bred, smetar på fyllningen och rullar tätt tätt till en "rulltårta"
Dock blir de glutenfria bullarna torra lite snabbare så frys in det som inte äts upp direkt på bakdagen och ta fram och tina och värm bullarna i ugnen innan servering så smakar de som nybakta
Här sitter jag med datorn i knät, trötta och febriga barn i soffan och en kopp te på igång – jag har nog ett par vakna timmar till framför mig skulle jag gissa på
För alla som ätit eller provat att baka glutenfria bullar vet nog om hur svårt det kan vara att få tag i ett bra komplement till de vanliga kanelbullarna men äntligen
Väntar med spänning på att få utlåtande av vänner som tyvärr har problem med glutenintolerans. Sen är det ju som med allt annat glutenfritt, det torkar snabbt och passar därför perfekt att kasta in direkt i frysen och sen plocka fram några i taget efter behov
Jag har egentligen aldrig varit speciellt förtjust i kanelbullar. det var innan jag blev rekommenderad att besöka Valhallabageriet på Östermalm i Stockholm för drygt ett år sedan
Rör i vetemjölet, lite i taget till en klibbfri deg som släpper i kanterna på bunken. Häll ut den jästa degen på mjölat bakbord, och arbeta snabbt ihop den
Kanelbullar hör ju sommaren till men det kanske inte lockar lika mycket att ställa sig inne i värmen och baka så här kommer ett himla smidigt tips påkanelbullar i långpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.