Jag vet inte vad jag tänkte på när jag gjorde de men jag gjorde äpplenasistvilket är helt knasigt då de smälter fyllningenochni kommer att se sen hur kladdigt det blir
Skala ochskivaäpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena. Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen
Jag använder mig av Granny smith-äpplen eftersom jag tycker om när det fortfarande är litesyrligt även efter att man har haft på kanel och socker och att de blirtrevligaikonsistensen när det är tillagadei ugnen
Skölj och skala äpplenaoch sedan dela dem i halvor. Det är regn, rusk ocheländigt. Julen närmar sig. Saften blandas med vatten, en del vatten och en del saft
Tänkte tipsa er om riiiiktigt goda hälsosamma kanelbullar. Måndag ochtidig dag på jobbet vilket betyder att jag hunnitspringaoch sola lite också, även handlat, lagat mat och bakat
Vänd dem då och då så att de inte bränns vid. Snitta en vaniljstångoch skrapa ur fröna. Kärna ur äpplenaoch skär dem tillcirka 1,5 centimeter tjocka skivor (ta mittenpartiet på äpplena för jämna bitar). Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivornatillsammans med kanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem. 2 röda äpplen 25g smör 1,5 msk råsocker 1 msk kanel 250g mascarpone 1 st vaniljstång
Sist jag bakade bullar blev det både tradionellakanelbullaroch en nyhet för mig, nutellabullar. Klicka här om nivill ha recept på vanligakanelbullaristället
Det får jag ta igen nu, så igår stod klassiskakanelbullar på schemat. Min man tyckte att frysen var lite väl tom på fikabrödoch det hör verkligenintetillvanligheten här hemma
Karamellisera sockret i en stekpanna ochtillsätt sedan äpple. äpplen - gärna av en syrlig sort. Vispa glassen i en kall bunke tillsammans med kanelen tills den får konsistensen av mjukglass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.