Nygräddade kanelbullarmed ett glas varm mjölk. Det här är helt vanliga, hederliga kanelbullar, inte glutenfria eller laktosfria - eller sockerfria för den delen heller
Lägg bitarna i bullformar på en plåt med snittsidan uppåt. Jag brukar riva lite mandelmassa över fyllningen ibland för att få extra goda och saftiga bullar
Jag tänkte att jag skulle dra till med en gammal goding, nämligen mina kanelbullar. Här sitter jag med datorn i knät, trötta och febriga barn i soffan och en kopp te på igång – jag har nog ett par vakna timmar till framför mig skulle jag gissa på
Strö över rikligtmed strösocker och kanel. Fyllning. Smält smöret på medelvärme, tillsätt mjölk och värm upp till 37 °, fingervärme. När bullarna har jäst, pensla en plåt i taget med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och mandelflarn om så önskas och in i ugnen i ca 11 min
Himla smidigt och så gott med nybakat. Bara att kavla ut en rektangel, bre på fyllning och vika ihop. Kanelbullar hör ju sommaren till men det kanske inte lockar lika mycket att ställa sig inne i värmen och baka så här kommer ett himla smidigt tips på kanelbullar i långpanna
Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av mjölken. Speciellt på helt vanliga kanelbullar utan en massa vaniljkräm, eller mandelmassa eller nyttigheter som substitutfyllning
Börja med att hälla i mjöl, smulad jäst, mjölk (fingervarm) socker, kardemumma och ägget i bunken till hushållsassisten och kör ihop degen långsamt med degkrok
Gör en grop med tummen i bullsmeten och häll på lite av fyllningen. Det är ju inte en "riktigt" bulle i och med att den inte är gjord på en deg som ska jäsa, men det smakar väldigt mycket som en bulle och går alltså sjukt mycket snabbare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.