Har ni börjat baka kanelbullar än. Jag utgick från DENNA variant medbovete som bas, och som är nöt- ochmandelfri (bortsett från kokosmjöl, som inte är en nöt)
Här sitter jag med datorn i knät, trötta och febriga barn i soffan och en kopp te på igång – jag har nog ett par vakna timmar till framför mig skulle jag gissa på
Pensla bullarna med uppvispat ägg och. Rör ut jästen med degspadet. Ska bli intressant och se när de varit frysta och blir tinade hur konsistensen är då
Himla smidigt och så gott med nybakat. Kanelbullar hör ju sommaren till men det kanske inte lockar lika mycket att ställa sig inne i värmen och baka så här kommer ett himla smidigt tips på kanelbullar i långpanna
Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av mjölken. Åt lite småvarma med ett glas mjölk. Speciellt på helt vanliga kanelbullar utan en massa vaniljkräm, eller mandelmassa eller nyttigheter som substitutfyllning
Det är ju inte en "riktigt" bulle i ochmed att den inte är gjord på en deg som ska jäsa, men det smakar väldigt mycket som en bulle och går alltså sjukt mycket snabbare
Börja med att hälla i mjöl, smulad jäst, mjölk (fingervarm) socker, kardemumma och ägget i bunken till hushållsassisten och kör ihop degen långsamt med degkrok
Bullarna blir lite som en blandning av maräng och bröd i konsistens ochmed en god kanelsmak blir de ett utmärkt substitut för den "vanliga" kanelbullen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.