Kanelbullar med kladdkaksfyllning
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 15 dl röd mjölk
  • 150 g jäst
  • 10,5 dl strösocker
  • 11 tsk salt
  • 11 msk kardemummakärnor, stötta
  • 114-16 dl vetemjöl
  • 1100 g smör
  • 11 dl socker
  • 11 msk kanel
  • 13 dl socker
  • 11 dl kakao
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 12 ägg
  • 12 dl mjöl
  • 11 ägg
  • 1 pärlsocker
  • 1 Bulldeg150 g smör 5 dl röd mjölk 50 g jäst 0,5 dl strösocker 1 tsk salt 1 msk kardemummakärnor, stötta 14-16 dl vetemjöl
  • 1 Kanelfyllning100 g smör 1 dl socker 1 msk kanel
  • 1 Kladdkaka150 g smör 3 dl socker 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 ägg 2 dl mjöl
  • 1 Till dekoration1 ägg pärlsockerBulldeg
  • Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt. Smula jästen i en bunke eller hushållsassistent. Tillsätt degspadet och och rör ut jästen. Tillsätt socker, salt och mortlad kardemumma. Arbeta in mjölet i omgångar till en jämn och smidig deg. Knåda 5 minuter i maskin. Täck över och låt jäsa i 30 minuter. Kanelfyllning
  • Låt smöret bli rumsvarmt och blanda samman med socker och kanel. Kladdkaka
  • Smält smöret och blanda ut med kakaon. Tillsätt socker och vaniljsocker. Vispa försiktigt ner äggen och sist mjölet. Bullar
  • Tag upp degen och arbeta lätt på mjölat bord. Dela degen i två delar och kavla ut varje deg till avlånga plattor. Bred först ut kanelfyllningen och sedan ett lager av kladdkakssmeten. Rulla försiktigt ihop degen och skär i bitar. Ställ varje bit i bullformar, täck över och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna i 8-10 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.