Häromdagen bakade jag en av mina favoritkakor - choklad- och marängkaka medhasselnötter. När man tar ut kakan sjunker marängen lite så lossa kakan från kanten försiktigt med en kniv
Med min nya favorit mix för lite sötare bröd – Schärs Mix C så blir det väldigt fin smak. Har ju recept sedan tidigare på goda bullar, men jag tycker nog att dessa blev bäst hittills och då är de här helt fria från vetestärkelse
Nygräddade kanelbullarmed ett glas varm mjölk. Det här är helt vanliga, hederliga kanelbullar, inte glutenfria eller laktosfria - eller sockerfria för den delen heller
Dessa har jag valt att dekorera med en härlig chokladganache och hackade hasselnötter. Tillsätt sedan mjöl, kakao och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott
Har ni börjat baka kanelbullar än. Jag utgick från DENNA variant med bovete som bas, och som är nöt- och mandelfri (bortsett från kokosmjöl, som inte är en nöt)
En god och hederlig kanelbulle däremot tycker jag är supergott och när de är alldelens nybakade och fluffiga så kan man ju äta hur många som helst och häromdagen gjorde jag kanelbullarmed kardemumma i
Bullar är nåt som de flesta säkerligen har varit medoch bakat någon gång. Jag tyckte ett tag att bullar var mindre kul att baka än annat, detta var dock innan jag insåg vilka möjligheter det finns med just bullar
Men, något jag lyckades ta bild på var Hannas direkt-från-London-importerade scones med tillhörande clotted cream (och till det Hanna-mammans goda sylt)
Enklast och snabbast gör du det med fingrarna, skippa kniven. Börja med att kärna ut dadlarna. Att baka dessa godingar är inget svårt alls bara ett litet litet uns tålamod och framförhållning
Kanelbullarmed mandelmassa och apelsin. Här i mina delar av landet, Växjö-traken är er uruselt väder idag verkligen och känslan är mest det-är-höst-och-jag-vill-krypa-upp-i-soffan-under-en-filt-med-en-varm-kopp-te
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.