Kanelbullar med mandelmassa och apelsin. Här har ni en härligt smakade bulle fylld med mandelmassa och apelsin där det vanliga strösockret i fyllningen dessutom är utbytt mot muscovadosocker, vilket tar smaken till en helt annan dimension
Men nu åkte en av de sista påsarna av de här goda kanelbullarna fram. Förutom klassisk kanel så samsas mandelmassa, apelsin och en liten nypa malda nejlikor i fyllningen
Blanda lite mandelmassa i taget med det rumstempererade smöret. 100 gram mandelmassa (om du vill göra egen, titta här). 100 gram mandelmassa (om du vill göra egen, titta här)
Eftersom mandelmassan är så söt kan man utesluta sockret. När degen har jäst klart är det dags att kavla ut den till en 30×70 cm platta och täcka den med blåbär och mandelmassa. 250 g mandelmassa
Mitt mål när jag skulle göra kanelbullarna var att få dem så saftiga som möjligt. Till min hjälp använde jag kesella, ägg och mandelmassa vilket gav resultat och mandelmassan gav även en fylligare smak
Riv över mandelmassan. 150 g smör 6 tsk malen kanel 1½ dl socker 200 g mandelmassa. 200 g mandelmassa. Imorgon är det Kanelbullensdag, kommer ni äta någon
I torsdags lyckades jag äntligen baka goda, saftiga, glutenfria kanelbullar. För alla som ätit eller provat att baka glutenfria bullar vet nog om hur svårt det kan vara att få tag i ett bra komplement till de vanliga kanelbullarna men äntligen
Vill du ha kanelbullar. Kanelbullens Dag imorgon. Här är receptet för alla med glutenintolerans. Med mjölkfritt margarin och laktosfri mjölk passar det även laktosintoleranta
Bland annat har jag bakat kanelbullar. En liten, liten tendens till att vara "gummiaktiga", om man vet om att de är bakade utan gluten, men smakar precis som vanliga kanelbullar
Kanelbullar hör ju sommaren till men det kanske inte lockar lika mycket att ställa sig inne i värmen och baka så här kommer ett himla smidigt tips på kanelbullar i långpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.