Kanelbullar – ljuvligt gott recept på saftiga kanelbullar
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 15 dl mjölk
  • 1150 g rumsvarmt smör
  • 11 1/2 dl socker
  • 11 tsk salt
  • 12 tsk stött kardemumma
  • 115-16 dl vetemjöl
  • 1200 g smör
  • 11 1/4 dl socker
  • 11 dl farinsocker
  • 12 msk kanel
  • 1 ägg, pärlsockerSmula jäst i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
  • 1 Tillsätt smör i klickar, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, i maskin 10 minuter eller 15 minuter för hand. Låt degen vila i 15 minuter.
  • 1 Gör fyllningen: Rör ihop smör, socker, farinsocker och kanel. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar.
  • 1 Kavla ut varje bit till en avlång platta, bred på fyllning. Rulla ihop, skär i bitar.
  • 1 Lägg bullarna i form eller på plåt med bakpapper. Låt jäsa i 1 timme. Tryck försiktigt på en bulle, degen ska åka ut igen, då är den färdigjäst.
  • 1 Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 225 grader, 10 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.