Tillsätttillsist mjölet. Gröp ur liteinkråm. 112 dl vetemjöl, cirka, kan behövas något mer. 1vispad grädde. Blandningen får vara max 37 grader. 1Smula ned jästen och rör om tills den lösts upp. 1Tillsätt socker, salt och rör om. 1Arbeta degen kraftigti 7-10 minuter. 1Låt degen jäsa i bunken ca 30 minuter övertäckt av handduk. 1Lägg på en plåt med bakplåtspapper och kavla ut så den blir ca 2 1/2-3 cm hög. 1Skär sedan degen i fyrkanter så stora som du vill ha dem, ända ner i plåten. Låt semlorna jäsa ca 30 minuter under bakduk. 1Grädda 225 grader i 12-15 minuter. 1Låt svalna och dela sedan upp semlorna försiktigt. 1Blanda mandelmassa, mjölk och inkråmtill en slät röra. 1Fyll semlorna med mandelmassablandningen och vispad grädde
Kanelbullar hör ju sommaren till men det kanske inte lockar lika mycket att ställa siginnei värmen och baka så här kommer ett himlasmidigttips på kanelbullarilångpanna
Var så himla sugen på kanelbullar här för nån vecka sedan och eftersom jag i samma veva såg på Facebook ett spännande recept på kanelbullarilångpanna var jag tvungen att baka dem
Kanelbullar med litevaniljsmakblir ju aldrig fel, men det smakade inte så mycket marsankräm som jag hade hoppats så nästa gång prova jag nog ta lite mer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.