Kanelbullarmedmandelmassa och apelsin. Här har ni en härligt smakade bulle fylld medmandelmassa och apelsin där det vanliga strösockret i fyllningen dessutom är utbytt mot muscovadosocker, vilket tar smaken till en helt annan dimension
a maj önskar jag er alla med fikaglada fyllda vetebrödskransar. En klassiker med smak av kanel, och en egen version med smak av mandelmassa och sesamfrön
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker samt hackade pistagenötter. Men nu åkte en av de sista påsarna av de här goda kanelbullarna fram
Blanda lite mandelmassa i taget med det rumstempererade smöret. Börja med att skala och tärna äpplena i lagom stora bitar (hur stora bitar känner du är ok i bullarna)
) Jag testade kanelbullarmedmandelmassa och kavlade dem tunt, mums. Blanda med en träsked. Igår var det ju kanelbullens dag, om det nu är någon som har lyckats missa detta även om det doftade kanelbullar i hela stan
Eftersom mandelmassan är så söt kan man utesluta sockret. När degen har jäst klart är det dags att kavla ut den till en 30×70 cm platta och täcka den med blåbär och mandelmassa. Pensla sedan bullarna med sojamjölk, strö över pärlsocker och in med de i ugnen i 10-12 minuter. 250 g mandelmassa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.