Värm mjölken fingervarm, 37°C. Smula ner jästen i en degbunke som rymmer ca 3 liter. Häll över lite av den ljumna degvätskan och rör tills jästen löst sig helt
Idag har jag bakat bullar, det finns några tips på hur man kan göra för att få de på bästa sätt, att man ska använda sig av rumsvarmt smör och inte smält är nog en generationsfråga, min mamma skulle aldrig baka bullar så trots att hon tycker att mina bullar är luftigare än hennes, gamla rutiner är svåra att bryta
Söta saker har en bakutmaning varje månad, och denna månads tema var Bästa bullen. Snart stundar Kanelbullens dag, och eftersom bullarna var slut i frysen fick helt enkelt renoveringen vänta och jag tog en bakdag istället
De här kanelbullarna är de bästa glutenfria bullar jag någonsin har ätit. Jag bestämde mig för att ge mig på kanelbullar med lite ändringar i grundreceptet och de blev verkligen helt fantastiska
Dela plattan i 20–25 remsor, vrid varje remsa till en snodd och vik ihop den till en knut. Låt bullarna jäsa övertäckta i 20–30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter
Min underbara paj, måste säga så själv. Den är oslagbar och otrolig god. Finns flera varianter på den HÄR, annars gjorde jag precis denna LCHF paj med kyckling, fetaost och paprika…
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Tillsätt tomatpuré, chilisås, pressad vitlök, fond, krossade tomater, vatten och oregano, och koka ihop i 15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.