Du kan skriva ut en PDF-version av receptet här…. Dags för lite sommarkänslor – jag delar med mig av ytterligare ett recept ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor & desserter
Värm ugnen till 175º. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på strö bröd. Första lagret. Blanda mjöl, smör och pekannötter (spara lite nötter till garnering)
Äter den med äpplen, raw-äppelmos, kanel, kokos eller något annat som finns i kylskåpet. Känns som ett bra alternativ, mitt emellan middag och kvällsmat
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och forma till två runda bröd. Programmera ugnen på varmluft 230 grader i 10 min, därefter intervall 195 grader, 20-30 min. Släng in 1 dl vatten på ugnsbotten och grädda ytterligare 20-25 min
Fyll därefter formarna med marängsmeten. Glad påsk till er alla. Lite sent, men jag har haft en underbar helg med familjen och helt enkelt inte hunnit uppdatera bloggen med allt gott jag har bakat och ätit
Skalade och i tunna skivor (hon använde potatisskalare till att skiva). Och vill helst inte köpa chips – framförallt pga de hemska kryddorna som används (E521)
Häll på vinet (obs akta för det kan stänka rejält, fond och kryddor. Nu orkade jag, så här kommer receptet på portvinssåsen, eller reduktionen kanske är mer korrekt
Så här har ni - Mini-kanelbullar à la Nina. I våras, på fettisdagen, gjorde jag till exempel det jag kallade "en lite bättre semla" - vegansk, glutenfri, mjölkfri
TwitterPinterestRedditTumblrFacebookSkriv utE-postGoogleMerLinkedInGillaGilla Laddar. Tofu är ett superbra vegoalternativ som kan varieras i det oändliga
Smakar mer om den får stå längre, men efter två-tre dygn bör man nog ersätta den gamla marinaden med ny, och inom fem-sex dagar bör nog tofun vara uppäten
Jag gör olika men om det ska gå fort kavlar jag ut hela degen till en rektangel som är mer än dubbelt så lång som bred, smetar på fyllningen och rullar tätt tätt till en "rulltårta"
kanelbullar. Otroligt saftig mjukkaka som smaka som kanelbullar. kanelbullar. En sats ger en rundkaka, ca 8-10 bitar. Grädda i mitten av ugnen för ca 20-25 minuter
Låt degen jäsa i 30-40 minuter under bakduk. Rulla ihop från långsidan så det blir en lång "orm", skär rullen i ca 2-3 cm bitar (varje "orm" ska bli ca 20 bitar). 15-16 dl mjöl (gärna special)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.