Jag lovade er en valborgsdessert och här kommer den. Jag fick Roy Fares bakbok Sweet i julklapp av Jimmys lillasyster och sen dess har jag väl bläddrat fram och tillbaka i den ungefär 100 gånger men inte tagit mig för att göra någonting ur den, men på
Det fiffiga med foliet är att det bara är att svepa in karrén när den ska vila och om man steker den på högre temp så kan man ju slå in den i ugnen om den börjar få för mycket färg
Vill man kan man sticka i en grillpinne i varje till serveringen. / Anki och Håkan Köfte. Men det går ju faktiskt att resa via maten också, det har vi ju konstaterat tidigare och när vi längtar tillbaka så är det oftast Köfte som får stilla vår saknad, gärna med ett glas Efes till
nu), sen kanske man kan ta sig runt obehindrat på Göteborgs gator igen. De torra skämten till trots så finns det ju faktiskt ett visst mått av sanning i det
Igår fortsatte vi att laga recept från den. 1 vitlöksklyfta. Tillsätt vitlök och paprikor och fortsätt steka på låg värme minst 20 minuter, rör om ofta, tills paprikan är mjuk och slak. Ugnsbaka 10-12 minuter, tills äggvitan stelnat men gulan fortfarande är lös. 1 vitlöksklyfta 1 röd paprika, urkärnad och tunt skivad
Vispa ägg och socker riktigtvitt och pösigt. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
Bryn fläskfiléen i stekpannan och peppra med svartpeppar Lägg fläskfiléen i en ugnssäkerform Stek champinjonerna och lägg dessa över fläskfiléen Blanda de båda créme fraicherna tillsammans med tomatpurén, pressad vitlök, cayennepeppar och ev mangochutney
Tryck ut digestive blandningen på botten i en form med löstagbara kanter. Häll upp vispgrädden och sockret i en kastrull, låt sjuda tills sockret har lösts upp
Skala och skiva lök och vitlök. Fräs dem i smör på svag värme i en låg vid gryta. vitlöksklyftor. 4 person(er) Ingredienser 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 400 g falukorv 600 g kokt potatis 4 marinerade soltorkade tomater 2 msk koncentrerad kycklingfond 4 dl vatten färsk basilika, grovhackad Till servering 0,5 dl pesto
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.