Du kan byta ut köttet mot kyckling, recept med kyckling hittar du HÄR. Lägg i en gryta med vatten. Dillkött är en av mina absoluta favoriter från den svenska köket
Ingredienser Portioner. 6 2 kg högrev 1 flaska rött vin (gärna fruktigt, à 75 cl) 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 3 msk konc ox- eller kalvfond 3 msk tomatpuré 3 lagerblad 1 tsk timjan 200 g små champinjoner 200 g små schalottenlökar ev majsstärkelse (Maizena) vatten smör salt peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Bryn steken i en stekgryta med smör. Sätt en köttermometer i steken med spetsen i mitten. Lägg tillbaka steken i grytan med lök, morötter, lagerblad och salviablad
Och med en "riktig gräddsås" blir den än godare. Smaka av med salt och peppar. Gräddsås. Vi åt steken och såsen tillsammans med kokt potatis samt kokt broccoli och blomkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.