Du kan byta ut köttet mot kyckling, recept med kyckling hittar du HÄR. Lägg i en gryta med vatten. Dillkött är en av mina absoluta favoriter från den svenska köket
Ingredienser Portioner. 6 2 kg högrev 1 flaska rött vin (gärna fruktigt, à 75 cl) 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 3 msk konc ox- eller kalvfond 3 msk tomatpuré 3 lagerblad 1 tsk timjan 200 g små champinjoner 200 g små schalottenlökar ev majsstärkelse (Maizena) vatten smör salt peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Smaka av med salt och peppar. 3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra). 1nymald vitpepparKoka upp kalvbuljongen med grädde och svartvinbärsgelé
Men köpe-majonnäs är inte alltid så gott, speciellt inte om man jämför med hemmagjord majonnäs som blir så krämig och len (och känns inte fet och äcklig som många som man köper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.