Kalvstekmedgräddsås, kokt potatis, kantareller, kokta morötter och gulbetor. Men den här kalvsteken som jag gjorde igår och som jag tycker passar perfekt för en söndagsmiddag blev riktigt god
Bryn steken i en stekgryta med smör. Sätt en köttermometer i steken med spetsen i mitten. Lägg tillbaka steken i grytan med lök, morötter, lagerblad och salviablad
Och med en "riktig gräddsås" blir den än godare. Smaka av med salt och peppar. Gräddsås. Vi åt steken och såsen tillsammans med kokt potatis samt kokt broccoli och blomkål
Bind upp det med hushållssnöre och krydda med salt och peppar. Lägg ner alltsammans i grytan tillsammans med kryddor, ansjovis, sirap och vinäger och låt koka upp
Behåll nätet på kalvsteken och gnid in den med olivolja, salt och vitpeppar. Hetta upp en stekpanna med lite smör och bryn köttet runt om, någon minut på varje sida
Efter kalaset åt vi kalvstek, stekt långsamt i lergryta och med dofter av timjan och lök. Dessutom sköter den sig helt själv medan man gör vad man nu vill en regnig söndag
Etiopiskt måste vara den ultimata söndagsmaten, det är helt omöjligt att inte äta för mycket, och sen sitter man helt euforisk i en paltkoma i kubik, medans dofterna fortfarande säger att man kanske kanske kan trycka ner en liten bit mat till
Häll på vispgrädde och smaka av med vitpeppar. Gräddsås på buljongtärning - ger 5 dl färdig sås. En enkel gräddsås som blir gräddig och god även fast den enbart innehåller ca 20% grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.