Krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i eldfast form eller på fat med kant. Smaka av med salt. Skaka samman mjölet med grädde och rör ner det i grytan
Och med en "riktig gräddsås" blir den än godare. Smaka av med salt och peppar. Gräddsås. Vi åt steken och såsen tillsammans med kokt potatis samt kokt broccoli och blomkål
Krydda kalvsteken och bryn den runt om i smör på medelvärme i en ugnssäker hög gryta. Häll därefter vatten blandat med kalvfond över steken och ös den även några gånger under stekningen
Behåll nätet på kalvsteken och gnid in den med olivolja, salt och vitpeppar. Hetta upp en stekpanna med lite smör och bryn köttet runt om, någon minut på varje sida
Häll på vispgrädde och smaka av med vitpeppar. Gräddsås på buljongtärning - ger 5 dl färdig sås. En enkel gräddsås som blir gräddig och god även fast den enbart innehåller ca 20% grädde
Smaka av med salt och peppar. 3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra). 1nymald vitpepparKoka upp kalvbuljongen med grädde och svartvinbärsgelé
Smaka av med salt och peppar. 3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra). 1nymald vitpepparSå här gör du Koka upp kalvbuljongen med grädde och svartvinbärsgelé
Servera med t ex en palsternacksgratäng (receptet finns här), grillade tomater, färsk svamp och sås gjord på skyn från steken ihop med lite crème fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.