Jag lovade ju er recept på den goda kalvsteken jag gjorde i söndags. Alla härliga smaker bibehålls och örtkryddorna ger en mustig, rustikörtagårdssås som verkligenblivit en favorit här hemma
Bryn kalvstekeni en stekpanna runtom till den får en fin stekyta. En klassisk stek är alltid rätt. Såhär års finns det gott om kalvkött och det är mycket mört och gott isig själv
Putsa kalvsteken och bind upp den. Sätt in en kvistrosmarin, längst med köttet och under snöret så att den sitter fast under stekningen, gör samma sak med salviabladen
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 1 1/2 kg kalvstek salt och peppar smör Olivolja
KALVSTEK MED PORTVINSSÅS. Att marinera kalvkött i mjölk och lök ger det härlig smak. tillkalvsteken. Detta blir en riktigfestmåltid där portvinssåsen utgör kronan på verket
Kalvstek som får liggai en magiskmarinad över natten. Rosastekt kalvstek provencale. Goda stekar av lamm, älg eller nöt passar perfekt att ställa fram tillsammans med resten av påskens läckerheter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.