Rostbiff medrödvinssky, ugnsrostade sötpotatischips, stekt purjolök och avokado. Rostbiff med rödvinsky är så lätt att göra och kräver inte mycket tid vid spisen då det lagar sig själv
Att slänga in en plåt med potatis och grönsaker att rostas i ugnen har väl de flesta provat. noga med att torka av potatisklyftorna ordentligt innan du tillagar dem i ugnen
Kycklingfilé fylld med soltorkade tomater och mozzarella, täckt av seranoskinka serverad tillsammans med en rödvinssky som smakar höst är inte helt fel en höstkväll när kylan smyger sig på
Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad ochrödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller ochchampinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
slutligen kunde en tallrik med lammbog, rödvinsskyoch rostade rotsaker serveras. Hela anrättningen täckte jag med folie, minst en timme puttrade det hela på, emellanåt öste jag medrödvinsskyn
Tvätta och klyfta potatisen. Skala och klyfta rödbetorna. Kärna ur och klyfta äpplena. Ta ut plåten och lägg på äppelklyftor och korvskivor, i en rad lite på varandra
Grovhacka de soltorkade tomaterna och blanda med cirka en halv ask vitlöksost. Bryn kycklingfileerna runt om i stekpanna med smör/olja, krydda efter eget behag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.