1 pressad
potatisBlanda alla ingredienser till färsen i en bunke och smaksätt med salt och vitpeppar.
1 Forma
färsen till fina järpar, blöt händerna och ta hjälp av en matsked. Stek dem på medelvärme i smör, tills de är fasta och genomstekta. Håll varma.
1 Skala
lökar och vit sparris till såsen (grön sparris behöver inte skalas). Skär sparrisen i bitar. Skär dillstjälkarna fint (spara själva dillen till garnering).
1 Fräs
steklök och dillstjälkar i smör. Häll i fonden och koka tills hälften av vätskan har kokat bort. Tillsätt grädden och låt koka ihop en stund. Lägg i sparrisen mot slutet av kokningen.
1 Skala
och riv pepparroten. Smaka av såsen med pepparrot, dill, salt och vitpeppar. Red eventuellt av med maizena till önskad konsistens.
1 Lägg
i de stekta kalvjärparna och låt dem koka med i såsen i ett par minuter före servering. Toppa gärna med lite extra riven pepparrot och dill.
Härligaprimöreri form av vitochgrönsparrisochfärskpotatistillsammansmed mjäll fjällrödingoch en lagom syrlig beurre blanc-sås, så gott som det bara kan bli
Lägg sparrisen på en tallrikochringla över såsen och toppa medstenbitsromoch den klippta löken. Blanda äggulor, citronoch vatten i en skål, ej av aluminium
Servera sparrisenmedsparrisskum, örtolja samt rädisoroch toppa med löjrom ochdill. Hacka rädisoroch pressa över rikligtmedcitron, så saften täcker rädisorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.