Kalvfärsbullar med citron och ost på primörsallad
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g kalvfärs
  • 11 dl Arla Köket® vispgrädde
  • 11 msk ströbröd
  • 11 kruka färsk basilika
  • 11 ägg
  • 1 rivet skal av ½ citron
  • 11 tsk salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 11½ dl Kvibille® cheddar riven ost
  • 11 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 12 dl quinoa
  • 1125 g rädisor
  • 1100 g sockerärter
  • 165 g rucola
  • 1½ dl pinjenötter
  • 12 dl Arla Köket® lätt crème fraiche franska örterGör så här: Blanda grädde och ströbröd i en bunke. Låt stå ca 5 min. Hacka hälften av basilikan och plocka bladen från resten. Blanda ner färs, ägg, citronskal, 1 dl riven ost och den hackade basilikan i bunken. Rör till en jämn smet. Forma till små köttbullar. Stek dem runtom i smör-&rapsolja ca 5 min. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skiva rädisorna tunt och skär sockerärterna i skivor. Blanda dem med rucola och basilikablad på ett fat. Lägg på köttbullarna. Toppa med pinjenötter och riven ost. Servera med crème fraiche.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.