Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g kalvfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g tärnad Apetina® vitost 1 ägg 1 finriven vitlöksklyfta ½ dl hackad färsk persilja 500 g rödbetor Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv ½ tsk salt Potatispuré: 800 g mjölig potatis 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche karljohansvamp&timjan
Koka rödbetorna och skala, dela dem i kvartar eller halvor om de är stora, fördela i tallrikar. Rödbetormed fetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färska rödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan. 600g färska rödbetor
Rotselleri med smör till bakningen. Rödbetor, färdigkokta. Bulgur med ev smaksättning. Ett lite annorlunda inlägg, lite tips och inspiration förhoppningsvis
Såsen smakade utmärkt tillsammans med grillad lammrostbiff och ugnsbakade rödbetor. I vår familj är det smått slagsmål om vitlöksklyftorna som legat med potatisen i ugnen
Men ska jag vara helt ärlig smakar det faktiskt likadant med blodgrape, samt med enbart rödbetor. Helt enkelt en frisk sallad med nya smaker som är enkel att tillaga
4 Potatis 900 g fast potatis 1/2 msk olja salt och peppar 1/2 msk timjan Biffar 2 rödbetor 1/2 dl ströbröd 1 dl vatten ca 500 g kalvfärs 1 msk senap, gärna dijonsenap 1 tsk salt 1 krm peppar 1 vitlöksklyfta 1 msk olja Sås 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl vatten 1 tsk majsstärkelse 1 köttbuljongtärning 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.