Citronrostade morötterochlökarmed böndipp och stekt halloumiHär har jag försökt plocka upp lite smaker som jag förknippar med sommar, såsom basilika, halloumi, citron ochmorötter
vitlök, fisksås, pepparrot, parmesan, ingefära, citron. Det här receptet är ur kapitlet om fisksås, och Förare Winbladh brukar förespråka fisksås som oväntad smakhöjare
Blanda med yoghurt, limesaft, salt, vitpeppar och kanske lite socker beroende på hur söta morötterna är (har du ingen lime så fungerar citron också bra)
Koka upp soppan på nytt, och smaka därefter av med svartpeppar. Den som inte har tillgång till eller är förtjust i Ricard (eller annan typ av Pernod) gör rätt i att smaksätta soppan med en skvätt vitt vin
Hacka löken, skiva eller strimla morötternaoch skär squash i bitar. Ska iväg på jobb lite senare men tänkte först tipsa om en enkel och god kycklinggryta medsötsur sås som serveras med nudlar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.