Kalv i dill med pressad potatis
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg kalvkött (rygg, bog eller rev)
  • 1,5 l vatten
  • 7 vitpepparkorn
  • 7 kryddpepparkorn
  • 3 kryddnejlikor, hela
  • 1 kvist timjan
  • 2 lagerblad
  • 1 knippe dillstjälkar
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök, grovt hackad
  • 1 purjolök, grovt hackad
  • 1 morot, skalad och skuren
  • 0,5 kålrot, skalad och skuren
  • 1 palsternacka, skalad och skuren
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 3-4 msk strösocker
  • 2-3 msk ättiksprit, 12 %
  • 1 knippe dill, hackad
  • 20 brysselkål, skalade och skurna i ¼ delar
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 msk strösocker
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 600 g potatis, skalad
  • 1 kg kalvkött (rygg, bog eller rev) 1,5 l vatten 7 vitpepparkorn 7 kryddpepparkorn 3 kryddnejlikor, hela 1 kvist timjan 2 lagerblad 1 knippe dillstjälkar 1 tsk salt 1 gul lök, grovt hackad 1 purjolök, grovt hackad 1 morot, skalad och skuren 0,5 kålrot, skalad och skuren 1 palsternacka, skalad och skuren 5 dl vispgrädde 2 msk vetemjöl 1 msk smör 3-4 msk strösocker 2-3 msk ättiksprit, 12 % 1 knippe dill, hackad 20 brysselkål, skalade och skurna i ¼ delar 2 msk smör till stekning 1 msk strösocker Salt, efter smak Peppar, efter smak 600 g potatis, skalad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.