Skala lökarna, dela den i klyftor och stek dem mjuka i fettet tillsammans med morötterna. Salta och bryn sedan köttbitarna, några i taget och lägg dem åt sidan
Hetta upp olja och smör i en kastrull och bryn nötkött. Häll i öl, nötkött buljong, Worcestershiresås, tomatpuré, socker, paprikapulver, salt och lite peppar
Lakritskryddad rådjursstek medgräddsås, vitlöksfrästa kastanjechampinjoner och rostade rotfrukterHär är det en riktig söndagsklassiker som fått en modern touch med lite lakrits i såsen
Smaka av med salt och pep-par. Bryn ev köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Koka upp vatten, salt, skalade och skivade morötter, lagerblad och kryddpeppar i en gryta eller tryckkokare
Jag har många recept på kalops, både norrländsk och skånsk variant och nån med lite annan twist. Detta är dock den jag kallar den klassiska med lök, morötter, lagerblad och kryddpeppar
Börja med att steka upp grytbitarna i lite smör och lägg dem i crockpoten. Red av med maizena. Smakerna från köttet, löken och kryddorna kommer verkligen fram när man kokar den sakta i låg temperatur
Jag serverade med hela rödbetor, skivad inlagd gurka och kokt blomkål. Som redning använder jag som vanligt redningsmix men om man inte har emot stärklse så red med lite maizena i vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.