Tipsar er idag om ett gott bröd med morötter i. Tisdag bjuder verkligen på ett fantastiskt väder, det var inte alls svårt att snöra på sig skorna och ut på promenad med bra musiki öronen
Riv morötterna på den finasidan av riv järnet. Låt jäsa i bunken i ca. Blanda den torra jästen med 5 dl av mjölet, salt, socker tillsätt vatten, olja och morötterna blanda om tillsätt mera mjöl och arbeta ihoptill en deg som släpper bunkens kanter. 30 min. Baka ut 2 st typ limpor och låt de jäsa i 30 min. 200gr för vanlig ugn. grädda brödeni nedre delen av ugnen i ca 30min
Pasta på gårdagens bröd2 ägg 160 g brödmjöl (mixat torrt bröd) 40 g vetemjöl (ekologiskt) vatten. 1Pesto på vintage örter och blad2 krukor blandade örter, vissna (eller blad och blast från grönsaker, t ex morotsblast) 100 g spenat 1 klyfta vitlök 80 g solroskärnor 50 g parmesanost (eller ostskalkar) olivolja salt svartpeppar
Bröd med zucchini, pumpa, rödbetor eller morötter. Det här receptet fick jag av min gamla konstlärare Odd och det är verkligenfantastiskt gott att göra av gul zucchini
Röra ihopbröd är ett lättbakad bröd med bikarbonat som jäsmedel. Jag fastnade för det här receptet eftersom det lät lite spännande att det innehöllrivna morötter och äpplen
Glutenfrittostbröd. Ingredienser. Blanda ihop alla ingredienser, först de torra sedan de "blöta". Klicka ut till lagom stora bollar på en bakplåtsklädd form
Ett supergott alternativtill en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott. Mamma hade fått receptet på sitt jobb och testade det ikväll… Ilikeit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.