Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Smaka av med salt och peppar och servera med rostade rotsaker, klyftpotatis och brysselkål
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Smaka av med salt och peppar och servera med rostade rotsaker, klyftpotatis och brysselkål
Gratäng medfläskfilé. Bryn dom och krydda med salt och peppar. Blanda samman creme fraiche, grädde, sambal oelek, tomatpuré, mangochutney, paprikapulver, curry, pressad vitlök, salt och peppar
Saftig fläskfilé i krämig och smakrik sås med lagom hetta. Krydda med salt och peppar. Skär fläskfilén i centimeter tjocka skivor och bryn dem lite lätt i smör
Tidigare har jag serverat med ris och couscous, men den här gången provade vi klyftpotatis till. Blanda mangochutney, grädde, vatten, buljong, soja, ingefära och vitvinsvinäger i en traktörpanna och låt det koka ihop
Att göra egen mangochutney är superenkelt och blir kanongott, passa på nu när mangon är som finast. Skala och skär mangon i bitar, strimla ingefäran i tunna bitar (typ tändstickor) Kärna ur och hacka chilin
Sitter oftast på morgonen eftersom jag går upp tidigt så hinner jag fundera ut vilket recept det skall bli idag, sen blir det en tur till matbutiken… givetvis så är L med
1 dl mangochutney. Sätt ugnen på 225 grader. Rensa bort köttet från den butiksgrillade kycklingen. Skär de största köttbitarna och paprikan, minimajsen och bambuskotten i mindre bitar
Anette gjorde en god mangochutney som vi serverade till vegetarisk garam masala. 250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst). Tillsätt mangotärningarna och låt koka ihop i ca 30-40 minuter till en tjock chutney. 250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst)
1250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst). 11 dl rödvinsvinäger 2 dl strösocker 1,5 tsk garam masala 1 krm chiliflakes 1 svartpeppar, gnutta 1,5 tsk ingefära, riven 3 klyfta vitlök, rivna 250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst)Blanda vinäger och strösocker i en kastrull. Tillsätt mangotärningarna och låt koka ihop i ca 30-40 minuter till en tjock chutney
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.