Jag har tusen saker att hinna med innan julledighet men OJ vad jag ska vila sen när det är lov. Det är också gott att blanda i lite russin i degen men eftersom att barnen ratar det här så skippade jag det denna gång
Varför inte förvandla favoritreceptet på kalljästa frukostfrallor till en sötare version av deg, och fylla den med godsaker, frågade jag mig själv då jag funderade över vad jag skulle skapa med den sedan gårdagen överblivna jästen
Fantastiskt gott med smör, ost och kanske lite marmelad. Idag använde jag mig av rågmjöl, linfrön och gula russin men vill man göra ljusa bullar kan du ta enbart vetemjöl
Blanda alla torra ingredienser, smält under tiden smöret, rör ihop med det torra, rör sedan ner fil och sirap, smeten behöver inte vispas utan bara röras till jämn konsistens
Känns juligt också med sin frukt och sina nötter. Tillsätt fikon, russin och valnötter. 1 dl russin. 75 g hackade valnötter. 1 dl russin. 75 g hackade valnötter
Rör ihop med äggblandningen till en jämn smet. Tillsätt havregryn, russin och valnötter. Jag är lagom förtjust i russin i kakor faktiskt så nästa gång byter jag ut det mot choklad för själva grundkakan var väldigt god
Vi hade i bästa vilsna turistmanér traskat runt i jaken på en trevlig restaurang men bara ratat och gått vidare med förhoppningen om att hitta något ännu mysigare om hörnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.