Jag kryddar ALLT med garam masala. Nu senast en ganska mild indisk rätt - butterchicken. Blanda kycklingen med resten av ingredienserna i en skål och låt stå medan du gör såsen
En favorit är ChickenButter Masala som ofta är ganska mild i smaken så jag gjorde en med lite mer klös i och med en hel del smör och grädde i också för att verkligen ge skäl för namnet på rätten
Inte så att han då vägrar äta, utan han tycker om det och äter med stor aptit. Butterchicken. Efter jag stängde butiken idag hann jag till och med gå en promenad, detta medan slökokaren gjorde sitt jobb
värm olja i en stekpanna på medelvärme, tillsätt lök och stek tills den har blivit genomskinlig. Koka på låg värme och tillsätt honung, kycklingen tillsammans med all köttsaft
Ris har vi alltid till när vi äter butterchicken, dessutom försöker vi alltid lägga händerna på Naanbröd så att inte en endaste droppe av den ljuvliga såsen ska gå förlorad
först då jag mixats ingefära, vitlök, chili och koriander, därefter när denna blandning stektes med gul lök, och slutligen då den kryddiga tomatsåsen fick koka ihop
), fru M beställer det alltid när vi har glädjen av att besöka en indisk restaurang - vilket inte händer så fasligt ofta tyvärr - medan herr M nästan alltid väljer Vindaloo
Var noga med att rengöra mixern direkt efter. Smaka av med salt och eventuellt ytterligare socker. Servera med kokt ris och gärna även med mixad blomkål som blandats med en matsked citronsaft och en matsked olivolja samt lite salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.