Lägg degen i en bunke och täck över med plastfilm. Skär ut kanelbullar (eller klipp till en längd). Bred på generöst med smör, mycket socker och pudra på massor av kanel
Blanda alla ingredienser i en degbunke och arbeta en stund med trägaffel eller i matberedare. Gärna en plåt med fasad kant så att det är lätt att föra över till den varma plåten i ugnen senare
Ikväll har vi haft middagsgäster på besök och eftersom att de stannat en stund på kvällskvisten så tänkte jag att det kunde vara trevligt med lite fika
Nu börjar kanelbullens dag närmar sig, därför tänkte jag tipsa om kalltjästa kanelbullar. Arbeta degen kraftigt i skålen med en stadig tränsked 6-7 minuter tills degen är bland och smidig (4-5 minuter i matberedare). När du vill tillaga kanelbullarna, sätt ugnen på 250 grader
- Vispa med degkrokar och tillsätt resten av mjölet lite i taget till degen släpper från bunken. - Bre på margarinet, sprid de rivna äpplena jämnt över degen och pudra över kanel
Börja med att blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och hackad mandel grädda mitt i ugnen i 225 °C i cirka 8 minuter
- Vispa med degkrokar och tillsätt resten av mjölet lite i taget till degen släpper från bunken. - Bre på margarinet, sprid de rivna äpplena jämnt över degen och pudra över kanel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.