Kalljästa kanelbullar
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 12½ dl Arla® mjölk
  • 1½ dl strösocker
  • 1200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
  • 19 dl vetemjöl
  • 1100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
  • 11 dl strösocker
  • 11 msk malen kanel
  • 11 uppvispat ägg
  • 12 dl florsocker
  • 12½ msk vatten
  • 1 Receptet gäller för 24 st 50 g jäst 2½ dl Arla® mjölk ½ dl strösocker 200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 9 dl vetemjöl Fyllning: 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 1 dl strösocker 1 msk malen kanel Topping: 1 uppvispat ägg 2 dl florsocker 2½ msk vattenBörja med att blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen.
  • 1 Smula jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör ut jästen. Tillsätt socker och smör. Rör i mjölet och arbeta degen smidig ca 10 min.
  • 1 Kavla ut degen på mjölat bakbord, degen ska vara ganska lös. Skär ut 24 st ca 8 cm stora kvadrater. Lägg en klick av fyllningen på varje kvadrat och vik upp hörnen mot mitten och tryck till ordentligt.
  • 1 Lägg bullarna i pappersformar och låt jäsa på plåtar i rumstemperatur, ca 1½ tim. Sätt ugnen på 225°.
  • 1 Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Rör ihop florsocker och vatten och ringla över bullarna när de kallnat.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.