Pensla bullarnamed uppvispad äggvita och strö på mandelspån och muscovadosocker. Rör ihop rumsvarmt smör, ricottaost, bittermandel, citronskal och muscovadosocker
Varför inte förvandla favoritreceptet på kalljästa frukostfrallor till en sötare version av deg, och fylla den med godsaker, frågade jag mig själv då jag funderade över vad jag skulle skapa med den sedan gårdagen överblivna jästen
Pensla med vispat ägg och garnera med pärlsocker. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar
Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk till. De kan varieras på många olika sätt både när det gäller smak och utseende, allt från släta bullar till snurror, knutar mm
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Här är ett riktigt gott recept med en variant där jag har blandat kanel och kardemumma i bullarna. Rulla ihop rektangeln på längden och skär bullarna i små bitar, ca ett par centimeter breda
Fortsätt med andra deghalvan. Låt bullarna sedan svalna under en bakduk. Smula jästen i en bunke och häll över lite av mjölkblandningen i så att jästen löses upp, häll i resten av mjölken, kardemumman, saltet och sockret
För några dagar sen såg jag att vi hade några äpplen i kylen som jag inte visste vad jag skulle göra medoch efter att ha funderat en stund bestämde jag mig för att baka äppel ochkanelbullar
Det blev bullar fyllda med äppelbitar frästa i smör och smaksatt med socker och kanel. I dag när mitt barnbarn Elvira var hos mig bestämde vi oss för att baka bullar
Det blev en härligt saftig sockerkaka fylld med kanel och äppplen, kan inte bli smarrigare liksom. Hade lite creme fraiche i kylen som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med, vad vore då inte bättre än att passa på att baka med det
Jag tar gärna en form med löstagbar botten och ställer mina skurna bullar på högkant i formen. Vill du inte ha tosca kan du skippa den och bara glasera bullarna när de svalnat
Täck med bakduk och ställ i kylen eller annat kallt utrymme över natten. Häll nästan allt mjölet (spara ca ½ dl till utbakningen) i köksmaskinens bunke tillsammans med smör i klickar, kallt vatten, kryddor, brödsirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.