Täck bunken med plastfolie. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Dela degen i 2 eller 4 bitar och forma till avlånga baguetter
Snitta gärna baguetter, frallor eller bröd med en vass kniv eller brödkniv i toppen. Kalljäs degen övertäckt med plastfolie i kylen över natten i en stor bunke (tänk på att degen jäser till tredubbla storleken)
Med detta kalljästa och mycket lyckade baguetterecept i bakfickan, är det inte så mycket mer än en natts sömn som står mellan dig och det ångande nybakta brödet
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Blanda mjöl och smör i en matberedare eller med händerna tills smöret är jämnt fördelat. Tag fram strax innan servering och dekorera med skivad kiwi eller andra bär
citronsorbet gjord medsötningsmedel. Till varmrätt blev det grillat nötkött, haricot vert, blandsallad, tomatsallad med röd lök, hemgjord bearnaisesås, ugnsbakad potatis, allt i olika byttor och skålar så att alla kunde ta vad de ville
Tryck/kavla försiktigt ut degen på en långpanna med bakplåtspapper. Pudra över vetemjöl med en sil. Täck löst över degen med plastfilm och förvara kallt över natten, ex-vis i ett kylskåp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.