Kalljästa vetebullar
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 12 dl kall mjölk
  • 1150 g rumstempererat smör
  • 11 msk socker
  • 16 dl vetemjöl
  • 1 Fyllning
  • 175 g smör
  • 11½ msk socker
  • 11½ tsk vaniljsocker
  • 1 Garnering
  • 1 Ägg
  • 1 Pärlsocker
  • 1 Hackad mandel
  • 1 Glasyr
  • 11 dl florsocker
  • 11 msk vatten
  • 125 g jäst 2 dl kall mjölk 150 g rumstempererat smör 1 msk socker 6 dl vetemjöl Fyllning 75 g smör 1½ msk socker 1½ tsk vaniljsocker Garnering Ägg Pärlsocker Hackad mandel Glasyr 1 dl florsocker 1 msk vattenSmula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är riktigt upplöst.Tillsätt rumsvarmt matfett, delat i mindre bitar, sockret och mjölet. Arbeta samman till en smidig deg. Kavla ut den till en stor fyrkant, 40x40 cm, på en mjölad arbetsbänk. Skär den i fyrkanter 8x8 cm. Fyllning: Rör samman ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick fyllning i varje ruta och nyp ihop hörnen. Lägg bullarna i pappersformar på 2 stycken plåtar. Låt dem jäsa övertäckta med bakduk på sval plats i ca 2 timmar. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Grädda dem mitt i ugnen i 225-250 grader i 6-9 minuter. I varmluftsugn i 200-225 grader ca 8-10 minuter. Låt bullarna svalna under bakduk på galler. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras. Ät och njut av de fantastiskt goda bullarna! Tid: 2 3/4 tim varav 2 tim jäsning och 5-8 min i ugnen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.