Lägg degen i en bunke och täck över med plastfilm. Skär ut kanelbullar (eller klipp till en längd). Bred på generöst med smör, mycket socker och pudra på massor av kanel
Ikväll har vi haft middagsgäster på besök och eftersom att de stannat en stund på kvällskvisten så tänkte jag att det kunde vara trevligt med lite fika
Nu börjar kanelbullens dag närmar sig, därför tänkte jag tipsa om kalltjästa kanelbullar. Arbeta degen kraftigt i skålen med en stadig tränsked 6-7 minuter tills degen är bland och smidig (4-5 minuter i matberedare). När du vill tillaga kanelbullarna, sätt ugnen på 250 grader
Bakade ju dessa goda bullar i torsdags tillsammans med lilltjejen. Har bloggat om det här receptet/tipset förut, men i gamla bloggen så efter förfrågan om att dela receptet igen tänkte jag dela med mig av det
Börja med att blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och hackad mandel grädda mitt i ugnen i 225 °C i cirka 8 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.