125 g
jäst (0,5 förp) 6 dl vatten, kallt 1 tsk salt 3 dl grahamsmjöl 8 dl vetemjöl 1 dl vetekli 2 msk solrosfrönRör ut jästen i lite av det kalla vattnet. Tillsätt resten av vattnet när jästen är upplöst. Häll i salt, grahamsmjöl, vetemjöl och vetekli. Blanda snabbt ihop till en deg. Degen ska vara något kladdig. Ställ degen att jäsa under bakduk i kylen under natten. Sätt ugnen på 225 grader. Klicka ut degen på bakplåtspapper (knåda inte). Strö på solrosfrön. Grädda i ugn ca 15 minuter.
OSTFRALLOR. Små, goda brödbullar bakade med vetemjöl, olivolja och lagrad ost. Med ett täcke av gratinerad ost ovanpå får frallorna härlig färg, knaprig konsistens och ännu godare smak
Det är ju så gott med nybakat bröd, men många tycker det tar för lång tid. Dessa frallor bakar du på ca 15 minuter, så de kan du överraska familjen med helt spontant utan att gå upp i okristlig bagartid på morgonen
Ikväll mitt i trädgårdsfixandet bakade jag scones. Det är så gott och snabbt går det. Ikväll bakade jag på turkisk yoghurt, mest för att det fanns hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.