Kall stek med vitlökssvamp
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400-500 g stek
  • 12 msk finhackad persilja
  • 11 vitlöksklyfta
  • 11 klick smör
  • 13 nävar valfri blandad svamp
  • 1 Dressing:
  • 12 msk olivolja, av god kvalité med kraftig smak
  • 11 msk balsamvinäger
  • 1 Garnering:
  • 1 pecorinoost, att hyvla över
  • 12 nävar finbladig rucola
  • 13-4 solkyssta eller soltorkade tomater
  • 11 msk salt
  • 11-2 tsk pepparSåsen: Smält smöret i en panna och lägg i den finhackade vitlöken, ge lite färg på låg värme.
  • 1 Rensa och skär eller riv svampen i mindre delar. Höj värmen, lägg ner svampen i pannan och fräs den i vitlökssmöret. Vänd runt i några minuter, strö över persiljan, salta och peppra.
  • 1 Rör samman vinäger och olja till en dressing.
  • 1 Skär tunna skivor av köttet och lägg ut på ett uppläggningsfat. Skölj och strö över rucola. Lägg på tomaterna. Stänk över dressingen och sedan den varma svampen, hyvla över pecorino och strö över nymald svartpeppar och servera med lantbröd och sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.