11-2 tsk
pepparSåsen: Smält smöret i en panna och lägg i den finhackade vitlöken, ge lite färg på låg värme.
1 Rensa
och skär eller riv svampen i mindre delar. Höj värmen, lägg ner svampen i pannan och fräs den i vitlökssmöret. Vänd runt i några minuter, strö över persiljan, salta och peppra.
1 Rör
samman vinäger och olja till en dressing.
1 Skär
tunna skivor av köttet och lägg ut på ett uppläggningsfat. Skölj och strö över rucola. Lägg på tomaterna. Stänk över dressingen och sedan den varma svampen, hyvla över pecorino och strö över nymald svartpeppar och servera med lantbröd och sallad.
Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg i uppläggningsfat med höga kanter. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Stekning. Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Jag brukade bokstavligt dränka tallriken med såsen (jag gör det fortfarande)
Smaka av med salt och vitpeppar. En hemgjord kall bearnaisesås var lördagens projekt att få till. Men nu ville jag ändå fixa till en god sås och då googlade jag upp på kall bearnaisesås och vips, den var hur lätt som helst
Kall Bearnaisesås. BBQ-sås med vitlök. Grillad kycklingsallad med ost och majssås, nachochips och. Ankbröst med röd vinbärsås, edamamebönor och potatismos
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. Den där lite odefinierbara, kalla, vita såsen passar faktiskt väldigt bra till fiskpinnar, kokt potatis och gröna ärter
Steks i salt och peppar tills de är genomstekta. Skiva den sedan och garnera med timjankvistar. Ett tips på en god kall kyckling som görs kvällen innan den ska serveras, perfekt till buffébordet
Det går bra att ersätta fläskfilén med kycklingfilé. Stek mitt i ugnen tills köttet har en innertemperatur av 70 grader. Smaka av med ytterligare salt, svartpeppar och olivolja 10 bufféportioner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.