Kall Skink & Gurkpaj
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 75 g margarin
  • 12 dl vetemjöl
  • 12 msk filmjölk
  • 12 dl riven ost
  • 13 - 4 hg rökt skinka
  • gurka
  • 12 dl creme fraiche
  • 1 Italiensk salladskrydda
  • 175 g margarin 2 dl vetemjöl 2 msk filmjölk 2 dl riven ost 3 - 4 hg rökt skinka ½ gurka 2 dl creme fraiche Italiensk salladskryddaUgn 225 grader. Margarin mixas lätt med vetemjölet. Tillsätt filmjölken som mixas lite till med den rivna osten. Kläm ut degen i en pajform med mjölade fingrar. Grädda i ugn ca 15 minuter. Låt pajen svalna. Blanda ihop tärnad-finhackad rökt skinka, gurka, creme fraiche och Italiensk salldskrydda. Fyll pajen med röran. Strö över lite Italiensk salladskrydda. Pajbotten kan man förbereda och frysa in. Godast blir pajen när den fått dra länge. Låt den stå i kylen men ta fram den en stund innan den skall förtäras så att den inte är alltför kall och bastant. Mycket gott! Perfekt som sommarmat. Buffémat.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.