En supergod och snabblagad kallsås att servera till panerad, stekt eller rökt fisk. Låt stå en stund i kylen så får smakerna dra till sig och såsen blir godare
Till fisken hade vi kokta färskpotatis och en kallsås med smak av lime och sambal oelek. Rör i hop alla ingredienser och vispa såsen med en elvisp till den tjocknar
Skala äpplet och skär tillsammans med gurkan i tärningar. Blanda crème fraiche, keso och majonnäs. Lägg i allt i kesoblandningen och blanda i burken med ananas, ta gärna lite spad från ananasen också
Den här mumsiga kallasåsen, smaksatt med marinerade soltorkade tomater, passar till det mesta. Det kan också vara gott att servera såsen som fyllning i bakad potatis, tillsammans med lite fetaost samt någon form av marinerade bönor eller linser (se här och här)
Hacka löken fint. Fräs i smör och curry utan att bryna löken. Låt svalna. Blanda ner i crème fraichen ooch blanda i honung (eller ljus sirap), salt och svartpeppar
Blanda samman alla ingredienserna, smaka av och låt såsen stå kallt någon timme till serveringen. Det är en så himlarns smarrig kallsås som vi serverar er idag, en sås som ni säkert kan ha på många mattallrikar och som inte kräver några konstiga ingredienser
Ställ kallttill servering. Häll crème fraiche och mango chutney i en skål. Dela chilifrukten i halvor på längden, ta bort kärnorna och hacka fruktköttet fint
När det är varmt ute så tycker jag att det är gott med en kallsåstill färskpotatisen. Den här såsen passar bra till skivad kassler, varmrökt lax eller varför inte till sill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.